Kan svett orsaka finnar?

Published on by Patsy

Kan svett orsaka finnar?

Svett är naturligt och toxin släpper, det är bra för våra kroppar men kan det vara möjligt dåligt för huden? Författaren diskuterar ryktet med svett och akne, och ger dig den verkliga orsaken till varför svettning kan orsaka bryta outs. Hon ger också tips på hur man inte tillåter svett för att vara en faktor i orsakerna till akne. Dessa små pärlor av vatten att sippra ner ditt ansikte eller rygg på en varm dag är en del av vår vardag. Om vi svettas från att utöva, eller från temperatur eller bara från att vara nervös, det inte stoppa det, även om du ville. Detta är din kropp naturligt sätt att styra temperaturen. Utan denna kontroll, vi kunde alla överhettas och det skulle inte vara en bra sak som vi alla borde veta. Svett är naturliga och toxin släpper, det är bra för våra kroppar men kan det vara möjligt dåligt för huden?

Svaret är ja och nej. Svett frigör gifter från kroppen genom talgkörtlar, som om du inte vet, är de samma körtlar som har kopplats till akne. I frisk hud släpps din naturliga oljor ut genom dessa körtlar i porerna i ansiktet via hårsäckar. När dessa porer bli igensatta, med döda hudceller och smuts och smuts från dagarna reser, talgkörtlar fortfarande hålla producerar. Ibland fastnar den naturligt förekommande bakterie som finns i ansiktet i den mix som orsakar för en utbrytning av svällning irriterade finnar i ansiktet. Så hur är svett inblandade? Tja, bakterier trivs i varma fuktiga miljöer så när du svettningar, bakterier i ansiktet ger mer och mer som gör en person mer benägna att bryta ut. Det är hur du kan få akne från svettas för mycket, men det är inte direkt länk. Mer information finns här.

Så vad är det bästa alternativet för handlar om akne och försöker hindra breakouts upprepas? Produkter, produkter, produkter. Det enda problemet är du måste vara försiktig med att välja dina produkter på grund av att vissa innehåller ingredienser som kommer att täppa till porerna mer, och andra är helt enkelt farligt för din hälsa. Du satsa bästa är att hitta produkter som är alla naturliga och lätta vikt. Prova produkter med tangerine olja eller glykolsyra, båda dessa är kända akne kämpar ingredienser och är så smidigt att de inte kommer att täppa till porerna. Faktiskt göra båda av dessa tillsatser raka motsatsen; de exfoliera ansiktet släppa den smuts och sot. Det är nästan som du starta nytt varje gång du tvättar ansiktet.

Svettning kan inte undvikas enligt ovan, så vi alla kommer att behöva hitta ett sätt att arbeta med våra naturliga kroppsfunktioner. Försök tvätta ansiktet med en produkt inklusive ingredienserna ovan varje gång ditt arbete ut, eller är ute i det varma vädret. Om du är ute i ett område där du inte kan tvätta ansiktet omedelbart efter att du svettas, vänta tills du kommer hem och tvätta ansiktet. Det kommer inte att skada du något ytterligare om du vänta en liten stund. Denna nya rutin som du kommer att utveckla kommer att bidra till att undanröja svett som en annan faktor i skapandet av akne.

To be informed of the latest articles, subscribe: